Over Toupim de pruik en het Hemd

Verzekering Toupim

Toupim is heel blij!
Met ingang van het nieuwe jaar hebben meerdere zorgverzekeraars Toupim als geheel eigen categorie opgenomen. Tussen algemene woorden als 'Pruiken' en 'Petjes' staat nu ook: 'Toupim'
Dat is toch wel bijzonder!
Bedenk je 10 jaar geleden een nieuw product, en breng je het 3 jaar later op de markt, dan moet het een naam krijgen natuurlijk. Het woord Toupet en mijn bijnaam Pim was al snel de ultieme naam voor mijn gloednieuwe en net gepatenteerde product.
 
En nu heeft het als soort-naam een eigen plek, categorie bij de zorgverzekeringen.
Natuurlijk zijn wij trots! 
Het sleept meteen de petten/hoofdbedekkingen branche mee want ook die worden nu (beter) vergoed.
 
Maar!
Veel tijd om te juichen hebben we niet want er is nog veel werk aan de winkel.
Bij veel verzekeraars wordt de Toupim nog altijd (volstrekt ten onrechte) onder hoofdbedekking (petjes en mutsjes) geschaard, terwijl het toch echt een HAARWERK is,gemaakt van HAAR. Het is een pruik. En geen petje gemaakt van stof. De Toupim wordt door vrouwen bewust gekozen als haarwerk/pruik, ter vervanging van het helaas te moeten missen haar! Het is absoluut geen 'doekje om het kale hoofd mee te bedekken'. Het is een kwalitatief hoogwaardig haarwerk, uiterst comfortabel en prachtig gefabriceerd. 
 
De Toupim van Eigen Haar is natuurlijk helemaal bijzonder. Elke Toupim van Eigen haar, of van gedoneerd haar, is een uniek haarwerk, gemaakt met de grootst mogelijke zorg. Voor vrouwen die een Toupim van hun eigen haar kunnen laten maken, betekent het heel veel. De 'haarloze periode' te kunnen overbruggen met tóch weer hun eigen haar is heel troostrijk. Het is vertrouwd en je ziet er nog precies hetzelfde uit als voor het haarverlies.  
 
Het fabriceren van een Toupim van Eigen Haar is een geheel ander en heel arbeidsintensief proces, het heeft dan ook een heel andere prijsklasse. Toch is een Toupim van Eigen haar nog altijd vele malen goedkoper dan een volledige pruik van synthetisch haar. (Om maar niet te spreken van een volledige pruik van écht haar). Het is niet mogelijk een volledige pruik (volledig dekkend) van 1 staart (eigen haar) te maken. Een volledige pruik van gedoneerd haar is altijd gemaakt van tenminste 3 staarten, je kan dus nooit je eigen haar herkennen of terugkrijgen in een volledige pruik. 
Maar je kan precies van éen staart, éen Toupim van Eigen haar maken!! En het resultaat is prachtig!!!
Neem eens een kijkje op onze FB pagina waar wat foto's en reacties te vinden zijn:https://www.facebook.com/ToupimPruikToupimProtheseHemd?fref=ts 
 
Maar de verzekeraars moeten nog wel het belang van deze mogelijkheid gaan onderkennen. Gelukkig zijn er al een aantal verzekeraars die beide versies van de Toupim, de standaard modellen én de Eigen Haar Toupim, volledig vergoeden. Dank (o.a.) CZ, Delta LLoyd en OHRA voor jullie vooruitstrevend inzicht, erkenning en aanpak. De rest blijven we aanschrijven om ze duidelijk te maken dat vrouwen bewust op zoek gaan naar wat er mogelijk is en zelf een keuze maken hoe ze de noodgedwongen haarloze periode willen overbruggen. En Toupim doet er alles aan om een kleine bijdrage te leveren, en biedt daarmee een kleine, of misschien wel een grote verlichting in een moeilijke tijd.
 
Sasha cut off her hair for a Toupim-wig. Two tails were sent all the way from Australia to the Netherlands. This week her hair has found a new owner, M, who fell ill in july and has lost her hair due to medication. M. has Sasha’s hair now, and is so happy, she wrote us she has been smiling ever since she recieved Sasha’s hair by mail, something very valuable in this difficult time during her treatment. Hair from the other end of the world made somebody here in Europe very very happy. Thank you Sasha for taking this initiative and being so courageous at such a young age to cut off your hair. You are an example for others, and you are our hero of the month!

Wie ga jij blij maken met een stuk van jouw haar?

Haar doneren voor een Toupim, het kan! Wie heeft er mooi lang haar en kan er wel een stukje missen?

In tegenstelling tot een aantal andere bedrijven waar je je haar aan kan schenken kan Toupim van één donatie ook één Toupim maken. Het ziet er dus precies zo uit als je het inlevert, het haar wordt niet gecombineerd met andere donaties. Uniek!!! Je kan met een stuk van jouw haar (minimaal 15 cm) iemand zonder haar HEEL blij maken. 

Dus een lengte van minimaal 15 cm, en 1 donatie is voldoende! 

Foto's van het eindresultaat. 

Neem voor de afkniprichtlijnen en procedure contact op met Toupim. info@toupim.nl

Je haar krijgt een tweede leven en een nieuwe eigenaresse en dat is heel geweldig!! 

 

Pruik gemaakt van eigen haar, Toupim Hemden en de standaard Toupim