Over TOUPIM® de pruik en het Hemd

Verzekering Toupim®haar-band

Verzekering Toupim®haar-band

Toupim is heel blij!
Met ingang van het nieuwe jaar hebben meerdere zorgverzekeraars de Toupim® haar-band als geheel eigen categorie opgenomen. Tussen algemene woorden als 'Pruiken' en 'Petjes' staat nu ook: 'Toupim®'
Dat is toch wel bijzonder!
Bedenk je 10 jaar geleden een nieuw product, en breng je het 3 jaar later op de markt, dan moet het bedrijf wel een naam krijgen natuurlijk. Het woord Toupet en mijn bijnaam Pim was al snel de bedrijfsnaam, en de Toupim®haar-band mijn gloednieuwe en net gepatenteerde product.
 
En nu heeft het een eigen plek, categorie bij de zorgverzekeringen.
Natuurlijk zijn wij trots! 
Het sleept meteen de petten/hoofdbedekkingen branche mee want ook die worden nu (beter) vergoed.
 
Maar!
Veel tijd om te juichen hebben we niet want er is nog veel werk aan de winkel.
Bij veel verzekeraars wordt de Toupim®Haar-band nog altijd (volstrekt ten onrechte) onder hoofdbedekking (petjes en mutsjes) geschaard, terwijl het toch echt een HAARWERK is,gemaakt van HAAR. Het is een pruik. En geen petje gemaakt van stof. De Toupim®haar-band wordt door vrouwen bewust gekozen als haarwerk/pruik, ter vervanging van het helaas te moeten missen haar! Het is absoluut geen 'doekje om het kale hoofd mee te bedekken'. Het is een kwalitatief hoogwaardig haarwerk, uiterst comfortabel en prachtig gefabriceerd. 
 
De eigenhaar-band is natuurlijk helemaal bijzonder. Elke haar-band van eigen haar, of van gedoneerd haar, is een uniek haarwerk, gemaakt met de grootst mogelijke zorg. Voor vrouwen die een haar-band van hun eigen haar kunnen laten maken, betekent het heel veel. De 'haarloze periode' te kunnen overbruggen met tóch weer hun eigen haar is heel troostrijk. Het is vertrouwd en je ziet er nog precies hetzelfde uit als voor het haarverlies.  
 
Het fabriceren van een eigenhaar-band is een geheel ander en heel arbeidsintensief proces, het heeft dan ook een heel andere prijsklasse. Toch is een haar-band nog altijd vele malen goedkoper dan een volledige pruik van synthetisch haar. (Om maar niet te spreken van een volledige pruik van écht haar). Het is niet mogelijk een volledige pruik (volledig dekkend) van 1 staart (eigen haar) te maken. Een volledige pruik van gedoneerd haar is altijd gemaakt van tenminste 3 staarten, je kan dus nooit je eigen haar herkennen of terugkrijgen in een volledige pruik. 
Maar je kan precies van éen staart, éen Toupim®haar-band van eigen haar maken!! En het resultaat is prachtig!!!
Neem eens een kijkje op onze FB pagina waar wat foto's en reacties te vinden zijn:https://www.facebook.com/ToupimPruikToupimProtheseHemd?fref=ts 
 
Maar de verzekeraars moeten nog wel het belang van deze mogelijkheid gaan onderkennen. Gelukkig zijn er al een aantal verzekeraars die beide versies van de Toupim®haarband, de standaard modellen én de eigenhaar-band vergoeden. Dank (o.a.) CZ, Delta LLoyd en OHRA voor jullie vooruitstrevend inzicht, erkenning en aanpak. De rest blijven we aanschrijven om ze duidelijk te maken dat vrouwen bewust op zoek gaan naar wat er mogelijk is en zelf een keuze maken hoe ze de noodgedwongen haarloze periode willen overbruggen. En Toupim® doet er alles aan om een kleine bijdrage te leveren, en biedt daarmee een kleine, of misschien wel een grote verlichting in een moeilijke tijd.
 
 
Update: steeds meer verzekeraars vergoeden de Toupim®haar-band net als ee olleidige pruik! Nu ook Zilveren Kruis, de Friesland, FBTO, Ditzo etc.